KUIDAS KORRASTADA koos LASTEGA?

Screenshot 2021-01-10 at 13.38.25.png

1. OLE ENDAGA LEEBEM
Lastega kodu ei saa olla kogu aeg ideaalselt korras. Lapsevanemaks olemisega kaasnev rõõm on kordi suurem sellest, mida pakub täiuslikult korras kodu.

2. OLE EESKUJUKS JA TEE KORRASTAMINE MÄNGULISEKS
Korrastamine peaks olema mõnus, mitte ebameeldiv tegevus. Lastele meeldib meid matkida. Räägi lapsele, miks ja kuidas sa korrastad. Näita head eeskuju, kaasa teda ja varsti tahab ta isegi sinu moodi korrastada. Vanemate laste puhul seleta neile, miks korrastamine oluline on. Mitte sellepärast, et ema tahab, et tuba oleks korras - ikka sellepärast, et ta enda elu oleks lihtsam.

3. SEA RUUMILISED PIIRANGUD
Laste asjadel peaksid olema kindlad kohad ja mahud. Näiteks on lauamängudele mõeldud teatud arv riiuleid ja kui need hakkavad üle ääre ajama, loobuge osadest. Nii ei võta laste asjad tervet majapidamist üle.

4. LEIA IGALE ESEMELE OMA KODU
Igal asjal on oma “kodu”. Lastel on nii lihtsam korrastamisest aru saada. Selmet öelda: „Korista enda asjad ära”, ütle: „Paneme kõik asjad tagasi enda koju puhkama.”

5. SÜSTEMATISEERI LASTELE ARUSAADAVALT
Asju, näiteks mänuguasju, võib organiseerida nii värvi, suuruse kui ka teema järgi, just nii kuidas lapsele kõige loogilisem ja hoomatavam on.

Ajakirja Pere ja Kodu eksperimenti, kuidas lastega KonMaritamine ja korrastamine päriselt välja nägi ja mis tulemusi omas, saad lugeda siit.

Lisaks saad kuulata KonMari meetodist ja lastega korrastamisest Pere ja Kodu podcasti episoodist siit ning Jess,lapsed podcasti episoodist siit.

Previous
Previous

Kas konmari meetod on minimalism?

Next
Next

Koristamine ja korrastamine - miks on vahe tegemine oluline?